Werkwijze

Engineering

Heb je al wel een idee over hoe de gevel van jouw bedrijfspand eruit moet komen te zien, maar heb je niet de expertise om dit verder uit te werken? Wil je weten of jouw plannen zowel haalbaar als uitvoerbaar zijn? Leg het voor aan onze engineersafdeling! Onze vakmensen werken het tot in detail voor jou uit en vertellen jou meer over onze werkwijze.

Of het nu gaat om een technisch complexe oplossing, een onderscheidende architectonische uitstraling of om de meest efficiënte bouw: onze engineers denken met jou mee en vertalen jouw wensen en eisen naar een topproduct.


Productie

Diverse filmpjes, die ook te vinden zijn op ons YouTubekanaal, zijn hieronder per alinea weergegeven.

ColPro beschikt over een schat aan ervaring en een grote kennis van materialen. Onze engineers zijn door hun ervaring gewend om ondersteuning te bieden aan bouwkundige adviseurs en aannemers. Ook kunnen onze engineers ondersteuning bieden met STABU bestekteksten. Door onze inventieve en effectieve oplossingen zijn onze klanten geregeld aangenaam verrast.

Geautomatiseerde rolvormer van ColPro
ColPro beschikt over een uitgebreid en geavanceerd machinepark. Tot de paradepaardjes in onze productiehal behoren de 8 meter lange kantbank en de geautomatiseerde rolvormer (zie film). Dankzij deze grote hoeveelheid aan machines is ColPro in staat om flexibel en concurrerend te produceren. Elk order wordt met de meest geschikte machines en toepassingen uitgevoerd. Dit is een belangrijk voordeel dat je terugziet in de montage en afwerking van jouw product – en uiteindelijk ook in een verrassend, aangenaam kostenplaatje!

Twinzetbank bij ColPro
Een lange hoekstrip, een boeirand of een kap voor een dakgoot nodig? ColPro is jou direct van dienst met verschillende onderdelen. Dankzij ons uitgebreide machinepark en onze functionele werkwijze zijn we in staat direct een onderdeel te produceren. Een lastig profiel? Voor ons is dit geen probleem. Zoals op het filmpje hiernaast te zien, maken we deze met de 8 meter lange twinzetbank met beweegbare boven- en onderbalk, inclusief automatische aanvoer en knipschaar. Ook bij het enkel aanleveren van een schets, zorgen wij ervoor dat je binnen een korte periode jouw gewenste onderdeel of product in huis hebt.

CNC ponsmachine in actie bij ColPro
In het filmpje hieronder zie je de werkwijze van onze ponsmachine. De CNC ponsmachine, met een breedte van 2250 mm en een diepte van 1250 mm, is hier aan het werk. Hier is de machine bezig om voorzetplaten voor radiatoren te maken.

Met deze machine kunnen platen tot 2 mm dikte snel en efficiënt worden verwerkt. De machine beschikt onder meer over een automatische plaatklemming, een tafel met borstels en een zesvoudig gereedschapsmagazijn. Informeer gerust naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf!


Montage

ColPro heeft eigen gespecialiseerde montageploegen. Daardoor kunnen we volledig garant staan voor de kwaliteit van de montage. Ook zorgen onze montagemedewerkers voor onderhoud en schadeherstel aan de producten.
Dankzij de combinatie van engineering, productie en montage, kan ColPro efficiënt werken en ook reparaties of aanpassingen snel uitvoeren. ColPro heeft alles onder één dak. Daardoor kunnen we een topproduct plus topservice bieden!