Project: Triodos PV overkapping

Opdrachtgever: Hofman Staalbouw B.V.

Website: https://www.hofmanstaalbouw.nl/

Locatie: Driebergen

Algemene informatie:

In opdracht van Hofman Staalbouw B.V. uit Vroomshoop hebben wij een parkeeroverkapping gerealiseerd Triodos Bank op Landgoed De Reehorst in Driebergen. Voor dit project hebben we van circa 230 strekkende meter Aluminiumboeien gerealiseerd en gemonteerd. Met behulp van op maat gemaakte schetsplaten hebben we de delen aan de constructie bevestigd. Een schetsplaat is een stalen plaat die verschillende bouwonderdelen met elkaar verbindt.

Omdat er bij dit project sprake was van allerlei verschillende maten en schuine hoeken, hebben we vooraf een model opgebouwd die op schaal is gemaakt. Elke hoek van de boeidelen was uniek, kijkende naar de maatvoering en schuine kanten. Om hier goed op te anticiperen, hebben we elke aansluiting in 3D uitgewerkt met behulp van onze CNC-freesmachine. De langsnaden van de elementen zijn gekoppeld door een terugliggende koppelklang in dezelfde kleur als de boeidelen.

De parkeeroverkapping biedt parkeerplaats voor circa 250 auto’s en is deels overkapt met een constructie van PV-panelen. De PV-panelen op het dak zorgen ervoor dat er energie wordt geleverd voor het opladen van de elektrische auto’s en voor de Triodos bank. Het is het grootste bidirectionele laadplein ter wereld. Dit betekent dat er naast het opladen van de elektrische auto ook mogelijkheid is om vanaf de accu van de auto energie terug te leveren aan het elektriciteitsnet. Dit systeem draagt bij aan het opvangen van pieken in de stroombelasting.

Omdat het bouwterrein zich bevond in een natuurgebied, was het belangrijk om de bouwtijd relatief kort te houden om zo de overlast voor de omringende natuur zo beperkt mogelijk te houden. Daarom hebben we enkel gemonteerd op locatie om de natuur zo min mogelijk te verstoren.

Product