Badhuis Hengelo renovatie

Dinsdag 29 maart 2022

In opdracht van Kormelink Bouw mogen wij meewerken aan de renovatie van het Badhuis in Hengelo. Het pand, dat dateert uit 1932, diende als badhuis voor de inwoners van Hengelo. Hier konden zij gebruik maken van diverse sanitaire voorzieningen omdat zij hier zelf thuis niet over beschikten. Mannen, vrouwen, jongens alsook meiden konden hier gescheiden van elkaar badderen. In 1967 is het gebouw gerenoveerd tot een instructiebad.

Authentieke details Badhuis

Tijdens de renovatie van dit gebouw zal het Badhuis in zijn huidige vorm met Haagse stijlkenmerken blijven bestaan. Op het huidige gebouw wordt een woontoren geplaatst. Opvallend hierbij is de transparante tussenlaag tussen de nieuw te bouwen en de huidige verdiepingen. Hierdoor blijven de vormen van het oude gebouw goed zichtbaar. De fraaie details in zowel de gevel als het metselwerk worden geaccentueerd. Hierdoor ontstaat er uiteindelijk een warm woongebouw.

De bestaande entree van het Badhuis wordt de entree van de appartementen. De wachtruimtes verkeren ook nog in authentieke staat. In deze ruimte kunnen de bewoners straks hun post ophalen. Aan de achterkant van het gebouw was destijds de entree naar de douchegelegenheid voor jongens en meiden. Dit zal bij het nieuwe ontwerp dienen als fietsenbergingen.

Tijdens dit project zijn wij verantwoordelijk voor de kolombekleding in het gebouw. Dit gaan wij uitvoeren met aluminium bekleding. De kolombekleding verwerken wij in onze eigen fabriek en zetten we tot het de juiste ronding heeft bereikt. Het isolatiemateriaal en de kolombekleding bevestigen we apart van elkaar. Kortom, een mooi project.

Het Badhuis is gelegen op het Wemenpark in Hengelo, Domain Vastgoed is hier de ontwikkelaar van. Ten tweede is Rob Mees ten Oever van Bureau Archimees verantwoordelijk voor het project. Aannemersbedrijf Kormelink is de hoofdaannemer van de bouw en tot slot heeft BIM4ALL het bestaande gebouw ingemeten.

Bekijk hier meer nieuwsberichten. Klik hier voor onze Facebook– en LinkedInpagina.