RAI Amsterdam terugblik

Donderdag 6 januari 2022

In opdracht van Bouwbedrijf Aan de Stegge uit Twello hebben we de gevel van beurshal 5 bij de RAI in Amsterdam uitgebreid. De bestaande hal – genoemd hal 5 – is met 30 meter verlengd, wat uitkomt op een totale uitbreiding van circa 4000 m² extra vloeroppervlakte.

We hebben het gehele proces van de nieuwe gevel op ons genomen, van tekenwerk tot montage. Toonaangevend aan dit project zijn de zaagtandgevels. De punten en de rechte delen voor de zaagtandgevels hebben we geprefabriceerd in onze werkplaats. De zaagtandpanelen zijn specifieke, op maat gemaakte panelen. Deze hebben we voorzien van de nodige inlages voor de montage van de puien. Aan de buitenzijde van dit paneel is door ons een Aluminium buitenplaat verlijmd. Omdat de panelen bijna acht meter lang zijn, hebben we deze destijds gemonteerd met behulp van een 10 ton meter kraan die de monteurs zelf konden bedienen. Naast de zaagtandgevels hebben we ook de verschillende schuine dakranden geproduceerd en gemonteerd. Deze hebben we geproduceerd van alucomposietplaten van de coil in de kleur ‘Anodised look’. Daarnaast waren we ook verantwoordelijk voor de dilatatiestroken en geïsoleerde gootprofielen.

Kortom, de RAI Amsterdam was een mooi project. De nodige uitdagingen zijn we samen met Aan de Stegge Twello aangegaan. Door goed samen te werken met elkaar hebben we een mooi eindresultaat kunnen leveren.

Bekijk hier al onze nieuwsberichten.