Zwembad Vriezenveen nieuwbouw

Woensdag 9 maart 2022

In opdracht van Aannemersbedrijf Bramer uit Vriezenveen mogen wij voor een mooi, lokaal project de gevelbekleding leveren. Namelijk voor de nieuwbouw van zwembad de Stamper in Vriezenveen. Bij dit project is Hellebrekers water & Leisuretechniek uit Nunspeet verantwoordelijk voor de complete zwembadinstallatie. Het nieuwe zwembad komt op sportpark Het Midden in Vriezenveen.

In de derde week van 2022 is de schop in de grond gegaan en de nieuwbouw van het zwembad begonnen. Het nieuwe zwembad gaat bovendien bestaan uit drie verschillende baden. Namelijk uit een officieel wedstrijdbad, een doelgroepenbad, een peuterbad met speeltoestellen en een familieglijbaan.

De duurzame opwekking van energie gebeurt door het gebruik van zonnepanelen en warmtepompen. De warmtepompen zorgen er namelijk voor dat het water van de zwembaden op temperatuur blijft. Daarom is de nieuwbouw volledig energieneutraal. Duurzaamheid is voor de gemeente Twenterand van cruciaal belang. Zo is het nieuwe zwembad volledig gasloos en daarmee volledig aangewezen op elektriciteit. Kortom, is duurzaamheid van cruciaal belang voor de gemeente Twenterand. Een uitgangspunt bij de nieuwbouw is nul op de meter.

In het vierde kwartaal van 2022 beginnen wij met de montage van de gevelbekleding. Vervolgens is de verwachte ingebruikname van het bad gepland in september 2023.

Bekijk hier meer nieuwsberichten.